> Start /      Topp 5     Kebab A - Å     Debatt     Linkar     Bli reporter     Om oss    
> Søk etter kebabkjøkken





Annonser


Sogn og Fjordane [Ingen] Rogaland Hordaland Vest-Agder [Ingen] OSLO Finnmark [Ingen] Troms [Ingen] Nordland [Ingen] Nord-Trøndelag [Ingen] Hedemark [Ingen] Østfold Vestfold [Ingen] Aust-Agder [Ingen] Telemark [Ingen] Buskerud [Ingen] Oppland Møre og Romsdal [Ingen] Sør-Trøndelag Akershus

Ekskursjon til UK

Kebabologisk Institutt har vore på ekskursjon til dei britiske øyer. Instituttet har prøvesmakt på kring eit dusin kebabkjøkken i den sørlige delen av England. Konklusjonen er at engelsk kebab held høg kvalitet, men at variasjonen gjennomgåande er mindre enn i Norge.



 Kebab kjøpt i Southampton


Kebab kjøpt i London. Som du ser er kebaben til forveksling lik den frå Southampton. Begge bilda representerar det Instituttet oppfatta som ein standard engelsk kebab.
I eit land som ligg tett opp under USA når det gjeld tilgang og konsum av fast food, skulle alt ligge til rette for fleire gode kebabmåltid. Imidlertid har markedkreftene ført til at det gjennomsnittlege kebabkjøkken kjøper kjøttfarse frå eit knippe leverandørar. Det heile toppar seg når også tilbehøret er mykje av det samme frå plass til plass.

Dei fleste kebabkjøkken har ein meny som overgår norske kebabkjøkken når det gjeld utvalg. Instituttet valgte å konsentrere seg om dei mest populære produkta, nemleg lammedøner og kyllingdøner. Desse var skremmande like frå kjøkken til kjøkken.

Ein standard engelsk lammedøner består i kjøttfarse i lange flak, dette i motsetning til den finopphakka norske. Kjøttsmaken er veldig lik på dei større norske kebabkjøkkena som Bislett, Snappys og Facil. Lammesmaken er imidlertid meir særprega og krydderet er heller ikkje så nøytralt som i mange av dei norske kjøttfarsane.

Pitabrøda er skjelden laga på kebabkjøkkenet, og dei fleste plassane blir pitabrødet henta frå kjølen og slengt på grillen for kvar enkelt kunde. Av grønt er den største forskjellen den syrlige rødkålen som blir brukt. Denne gir kebaben eit friskt, men likevel noko vassig preg. Sausane er stort sett kun ein enkel og lite spennande chilisaus, og som oftast ein yoghurtbasert saus, som grensar til tzatziki. Desse blir stort sett laga forskjellig frå kvart enkelt kebabkjøkken, men er i hovudsak like.

Totalinntrykket er godt, og gjennomsnittet både i størrelse og smak ligg over norsk standard. Likevel er det trist at variasjonen er såpass liten, og at bruken av farse har fått så stort omfang. På plussida er den alltid ferske og fine kyllingkebaben. På kjøkkena instuttet besøkte kom den alltid direkte frå ekte dønerstang, og kjøttet var overaskande saftig og godt.  





dittnavn@epost.no

Shish KebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab OppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab