> Start /      Topp 5     Kebab A - Å     Debatt     Linkar     Bli reporter     Om oss    
> Søk etter kebabkjøkken





Annonser


Sogn og Fjordane [Ingen] Rogaland Hordaland Vest-Agder [Ingen] OSLO Finnmark [Ingen] Troms [Ingen] Nordland [Ingen] Nord-Trøndelag [Ingen] Hedemark [Ingen] Østfold Vestfold [Ingen] Aust-Agder [Ingen] Telemark [Ingen] Buskerud [Ingen] Oppland Møre og Romsdal [Ingen] Sør-Trøndelag Akershus

Klassisk gatekebab

Er du lei av oppskrifter der halvparten av ingrediensane er umulig å få tak i? Kebabologisk Institutt gir deg no den ultimate oppskrifta på 1-2-3 kebab.

BRØD

Til både pita og lefse - 3 store kebabar:
3  dl kveitemjøl
1 og ei halv ts bakepulver
1/4  dl  olje
1  dl  vatn (varmt)
1 ts sukker


Framgangsmåte: 
Bland ingrediensane til dei ikkje lenger klistrar til bollen.
Del deigen opp i 3-4 bollar.  Bank dei flate, og strø mjøl på begge sider. Rull dei så ut til 20-30 cm sirklar.
Plasser dei så på ei varm flate (helst steinovn, men vanleg ovn går fint).

Lefsa vil no blåse seg opp. Snu den slik at den blir gylden på begge sider. Dette skal ikkje ta meir enn max 2 min per lefse.

For pita er oppskrifta som over. Bank bollane til dei blir i underkant av 1 cm tjukke. Kast dei i ovnen og vent til dei blir lett gyldne og sprø. Skjær dei så til som ei lomme.

NB!
Dersom dette var for vanskeleg og tidkrevjande, er frysedisken på RIMI behjelpelig med pitabrød. Til lefsene kan du bruke kjøpe-tortilla, men dette gir eit klart drawback på opplevinga.

KEBABSAUS

1 pk majones blir blanda ut med KEFIR slik at det blir ein saus.
2 Fedd hvitløk (pressast og dryssast i)
1-2 duskar persille (kuttast i bittesmå bitar)
Ketchup til det blir rosa farge

Likar du sausen sterk? Kjøp deg eit kruttsterkt chilikrydder og tilpass etter behov.

Var dette også for vanskeleg? - Ein kan få kjøpt Idun Kebabsaus på butikken, men denne er lavmål i forhold til den heimelaga.

KEBABKJØTT

Mange kebabkjøtt-oppskrifter er tilpassa storkjøkken og folk med god tid. For deg med eit realistisk forhold til eigen kokkekunst anbefalar me fylgjande:

Kjøp inn kjøtt til oppskjæring. Eksempelvis flatbiff, mørbrad eller kyllingfilèt. Lammekjøtt er nok mest utbreidd på kebabkjøkken, men vanskeleg å få tak i for forbrukarar.


Framgangsmåte:
Har du tilgang på grill bør du grille biffane før du skjærer dei i strimler. Ettersom kebab faktisk betyr "grilla kjøtt" er dette den "rette" måten. For deg som ikkje har grill er det berre å surre strimlene lett på panna.

Av krydder kan me anbefale arabiske klassikarar som: Muskat, ceyennepeppar og chili. Du kan også bruke "grillmix"-krydder, men vær forsiktig med mengden, då denne typen krydder fort gir retten eit "amerikansk" preg.

NB!
Dersom du er ute etter ein interessant FUSION, kan me anbefale finnbiff (reinsdyrkjøtt). Du kan også bruke strimla svinefilèt, men dette hadde neppe blitt servert i arabiske land.

FALAFEL

For deg som ikkje likar kjøtt, eller er av den sunne typen, kan me anbefale falafel.

Du legg då kikerter i vatn over natta. Dagen etter mosar du desse med kjøkkenmaskin, og tilset så kvitløk, persille og salt. Bruk hendene og form massen til små "brikettar" eller kuler som du så steiker i olje.

TILBEHØR

Du har no på plass dei tre hovudingrediensane i kebaben; brødet, sausen og kjøttet. Tilbehøret forøvrig er smak og behag. Me har likevel laga ei liste:

Standard tilbehør:
- Salat (prøv gjerne med noko anna enn kinakål)
- Løk (rødløk gir ein frisk farge)
- Mais
- Tomat
- Agurk
- og evt. sjampinjong

Bør prøvast:
- Fefferoni (denne grønne peparfrukta kan du kjøpe på eksotiske butikkar, les meir om den her)
- Dersom du lagar rullekebab, skjær agurkane i avlange strimler som ligg på langs i heile kebaben. Forutset at du likar agurk.

SERVERING

Server gjerne kebaben på samme måte som du får den på stamplassen din. Gjerne med aluminiumsfolie og evt. plastgaffel. Dette gir den ultimate "gjer-det-sjølv"-opplevinga.


LYKKE TIL!

vh
Kebabologisk Institutt





dittnavn@epost.no

Shish KebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab OppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab