> Start /      Topp 5     Kebab A - Å     Debatt     Linkar     Bli reporter     Om oss    
> Søk etter kebabkjøkken





Annonser


Sogn og Fjordane [Ingen] Rogaland Hordaland Vest-Agder [Ingen] OSLO Finnmark [Ingen] Troms [Ingen] Nordland [Ingen] Nord-Trøndelag [Ingen] Hedemark [Ingen] Østfold Vestfold [Ingen] Aust-Agder [Ingen] Telemark [Ingen] Buskerud [Ingen] Oppland Møre og Romsdal [Ingen] Sør-Trøndelag Akershus

Avansert kebab

Tidlegare har me presentert ei kebaboppskrift tilpassa menigmann på kjøkkenet.
Her kjem oppfølgaren..


Mange av våre brukarar lengtar etter å lage ein autentisk gatekebab på eige kjøkken. Den store bøygen er at kebabkjøkkena aldri vil ut med oppskriftene sine.

Tom Hemming Karlsen bestemte seg for å forske fram oppskrifta til tidlegare Kebab Expressen i Bergen. Ved hjelp av prøving og feiling kom han fram til ein harmonisk og deilig kebabsymfoni. Oppskriftene krevar litt innsats, men me kan bekrefte at dei er verdt strevet!

Ein stor takk til Karlsen for at han bringar gatekebaben inn i stovene til det norske folk!

Ingrediensar:

Chili-spisskommen sausen:
1 boks knuste tomater (silt gjennom en melsil for å få bort kjøttet)
2 toppede spiseskjeer raspet løk
1 1/2 strøket teskje salt
1 strøket teskje pepper
6-7 teskjeer spisskommen (=cumin, f.eks. Rajah ground cumin)
1-3 raspede (etter smak!!) chili inkl. frøene, evt. kan man justere til ønsket styrke med "Jensen Choice" knust chili
1/2 raspet rød paprika
1 strøket spiseskje Rajah Kebab-mix (Rajah er merket (a la BlackBoy), fåes i de fleste innvandrerbutikker)

Hvitløkssausen:
1,5 dl youghurt naturell (=1 liten boks)
1,5 dl H-melk
0,75 dl Ekte Majones
2-4 pressede fedd hvitløk (etter smak!!)
3 ts saft fra et sylteagurkglass
1/2 teskje salt
1/2 teskje pepper

Kjøttet:
ca. 75g lammekjøtt pr. kebab
Garam Masala (krydderblanding, jeg bruker Rajah sin utgave siden den er lett å få tak i)
salt og pepper

Tilbehør:
Kinakål
Pitabrød (oppskrift kommer på denne siden om kort tid, må bare prøve den ut først). De pitabrødene en får kjøpt i innvandrerbutikkene er bedre enn de i norske butikker.

Fremgangsmåte:

Chilisausen:
Bland sammen ingrediensene med en miksmaster slik at det blir en grov, men jevn saus. Har du hurtigmikser er det bare å putte alt oppi og kjøre i vei. For fyldigere smak er det lurt å tilsette litt av stekekraften fra kjøttet (men ikke for mye). Sausen bør stå noen timer så smaken får sette seg.

Hvitløkssausen:
Press hvitløken og bland sammen. La stå noen timer før servering så hvitløksmaken får sette seg i meieriproduktene.

Kjøttet:
Skjær lammekjøttet i tynne skiver på tvers av muskelfiberne. Del skivene opp i flak, ca. 1x1 cm store. Krydre forsiktig med salt og pepper. Dryss over godt med garam masala og bland sammen. Kan godt ligge over natten i kjøleskap for å ta smak. Stekes i den dype plata på øverste rille i ovnen på maks temperatur (250°C), helst med grillinnstilling, til de har fått en liten grillskorpe. Husk å snu på dem underveis i stekinga. Tøm litt av stekekraften opp i den røde sausen.

Sammensetning:
Skjær kinakålen i tynne, tynne skiver og legg lagvis kinakål og kjøttstykker nedi pitabrødet. Tøm først rød saus over og la renne ned mellom stykkene, så hvit.

For andre spennande oppskrifter bør du besøke kokeboka til Tom Hemming: http://home.online.no/~thk1000/index.html
 





dittnavn@epost.no

Shish KebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab OppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskrift KebabOppskriftKebabOppskriftKebabOppskriftKebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Shish Kebab Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebaboppskrift Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabsjapper Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Kebabguide Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Döner kebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Rullekebab Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabkjøtt Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabfarse Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Halalkjøtt Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Beste kebab Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Halalkjøtt Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebabsaus Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab Kebab